Het polijsten van je auto zou met de hand kunnen worden uitgevoerd. Maar zal je een polijstmachine kopen dan maakt dat het werk eenvoudiger en levert veel betere resultaten. Je kunt kiezen uit een reeks dual-action polijstmachines en roterende polijstmachines. Deze zijn verkrijgbaar van enkele topmerken zoals Makita, Flex en Liquid Elements.

Heb je nog geen polijstspullen, maar wil je wel direct beginnen? Dan kun je ook kijken naar polijstmachine sets. Hiermee kun je een polijstmachine kopen en direct ook de bijbehorende polijstmiddelen en pads ontvangen.

Bij Elitecarcare hebben ze een passie voor autoverzorging en -detailing en daarom hebben we een enorm assortiment auto polijstmachines op voorraad, die dezelfde dag leverbaar zijn. Een polijstmachine kopen is daardoor een feest!

Polijstmachine kopen auto | elitecarcare

Welke polijstmachine kopen als beginner?

Inhoudsopgave

Wat is een polijstmachine?

Polijstmachines zijn zeer effectieve machines voor het poetsen en verwijderen van krassen op auto’s en andere voertuigen. In grote lijnen zijn er 2 soorten. Een roterende polijstmachine die lijkt op een haakse slijper. Deze heeft ook net als een schuurmachine of slijper een ronddraaiende beweging. En je hebt auto polijstmachines met dubbele werking, ook wel excentrische polijstmachine genoemd. Deze polijstmachines met dubbele werking staan bekend om hun fantastische afwerking als ze op de juiste manier worden gebruikt en kunnen helpen om de glans terug in je auto te krijgen. Deze polijstmachine kopen is dus een goed idee.

Welke soort polijstmachine moet ik kopen?

Er zijn twee belangrijke soorten polijstmachines. Die twee typen zijn de roterende en de dual action polijstmachine. De roterende polijstmachine wordt het vaakst gebruikt door professionals om lakwerk te polijsten en te herstellen. De kop van de machine draait met een constante snelheid en verwijdert verf van het oppervlak van uw auto. Hoewel roterende polijstmachines met dubbele werking zeer effectief kunnen zijn, kunnen ze bij onjuist gebruik ook ernstige schade aanrichten, zoals buffersporen, brandwonden aan het oppervlak en hologrammen (of micro-marring).

Dual action (of excentrische) polijstmachines  daarentegen zijn vaak kleiner, lichter en gemakkelijker te manoeuvreren. In plaats van te draaien, oscilleert het hoofd heen en weer. Dit bootst de beweging van handpolijsten na, maar het doet dit veel sneller. Deze beweging stopt de warmteontwikkeling tussen de polijstpad en de lak, wat een deel van de risico’s van het polijsten van uw auto verkleint en zorgt voor een gladdere afwerking.

Als beginner is het slim om te starten met een excentrische / dual action polijstmachine kopen. 

Tips voor het gebruik van een polijstmachine

Als je zelf een excentrische polijstmachine met dubbele werking probeert te gebruiken, zijn er een paar dingen waarmee je rekening moet houden om de best mogelijke afwerking van de carrosserie van de auto te krijgen. Hier zijn enkele tips om je te helpen het meeste uit je machine te halen

  • Zorg ervoor dat je de juiste techniek hebt door eerst een testplek te maken en voordat je de hele auto doet. Als je ervoor zorgt dat je van tevoren de juiste techniek hebt, wordt het polijsten van de rest van je auto veel gemakkelijker.
  • Gebruik de juiste combinatie van pad, polijstmiddel en snelheid voor de staat van de lak. Dit zorgt ervoor dat de polijstmachine geschikt is om op het oppervlak van jouw auto te werken
  • Begin altijd met het zachtste polijstmiddel en werk indien nodig op.
  • Houd de snelheid en druk constant, ook al wil je je misschien haasten om het af te krijgen. Dit zorgt voor een consistente afwerking van de auto.
  • Werk in kleine gebieden van ongeveer tien bij zeven centimeter, zodat je gemakkelijk kunt bijhouden waar je bent en hetzelfde gebied niet twee keer hoeft te poetse.
  • Til je pad niet van de lak als de machine nog draait, dit kan slijtage in de lak veroorzaken.
  • Zorg voor goede verlichting, dit maakt het poetsen van je auto een stuk makkelijker
  • Houd pads uit de buurt van de bekleding van de auto en scherpe randen om ze te helpen beschermen tegen beschadiging.

Polijstmachine kopen? Dit zijn de beste keuzes:

Als beginner wil je graag een goede polijstmachine, die niet direct heel duur is. Daarom adviseren wij voor starters vaak Liquid Elements polijstmachines.

Liquid Elements produceert enkele van de beste polijstmachines voor beginners, liefhebbers en professionele detailers. Liquid Elements polijstmachines variëren van 8 mm uitslag tot 21 mm uitslag, evenals roterende polijstmachines.

De populairste Liquid Elements polijstmachine is de T4000 15mm polisher. Maar de Liquid Elements T3000 is een mooie flexibele middenklasser voor iedere klus. Als je een polijstmachine wilt kopen, ben je hiermee altijd aan het juist adres.

Liquid Elements polijstmachine

Polijstmachines kopen doe je hier:

Review scores
Score webwinkelkeur 97%

Terug naar home