Geurkaarswinkel.nl | de beste geurkaarsen vind je bij geurkaarswinkel

Geurkaarsen zijn heerlijk, fijn om te hebben branden met prettige geuren en meestal ook mooie potten, die het in huis net even prettiger maken. Via geurkaarswinkel.nl vind je de beste geurkaarsen en de meest luxe geurkaars merken.

Geurkaarsen

Inhoudsopgave

Baobab Collection geurkaarsen

Wat zijn geurkaarsen?

Voor een prettige geur in huis denken de meeste mensen denken niet voor niets eerst aan geurkaarsen. Het branden van kaarsen was lange tijd de manier om licht te creëren, maar met het verschijnen van geurende versies werd het de perfecte manier om de ruimten in onze huizen te decoreren en te parfumeren. Wat je doel ook is, om de lucht te verfrissen, de zintuigen te kalmeren, toe te voegen aan de romantiek, er is een geurkaars voor elke gelegenheid!

Maar wat is een geurkaars eigenlijk? Een geurkaars is niets anders dan een kaars gemaakt met geurige oliën die door de wax vermengd wordt. Het beste resultaat wat geur betreft wordt gehaald bij gebruik van sojawax of bijvoorbeeld koolzaadwas voor een geurkaars.Hierdoor zie je veelal dat de luxe geurkaarsen hiervan gemaakt zijn, dit zijn vaak ook meteen de beste geurkaarsen. Ze branden mooi op en geven ook een fijne geur af.

Geurkaarsen geven niet alleen sfeer door het branden, maar eigenlijk nog meer door de aangename geur die wordt afgegeven. Zo kan een geurkaars een extra sfeermaker zijn in een badkamer, vooral als er gasten zijn. Maar in een slaapkamer en zeker in de woonkamer zijn de sfeermakers een aanrader. Een geurkaars kan een sfeer van gezondheid en welzijn creëren. In tegenstelling tot wierook voegen geurkaarsen bijna geen rook toe aan de lucht.

Hoe werken geurkaarsen?

Hoe werken geurkaarsen is simpel te beantwoorden. Door het aansteken van de lont of lonten. Hier wordt de wax van de kaars mee verwarmd en daar komt de geur die de was heeft door vrij. Je zult merken dat een geurkaars die openstaat maar niet is aangestoken al geur geeft. Dit effect wordt veel sterker bij het branden van de kaars.

Wanneer je de lont aansteekt, smelt de was door de hitte, maar omdat deze ook geurmoleculen bevat, begint de kaars het aroma af te geven. Hoe langer je de kaars brandt, hoe meer de was smelt en hoe sterker de geur wordt. 

Zoek je kaarsen die veel geur afgeven dan zul je zien dat de grotere geurkaarsen dat doen. Hoe groter het oppervlak van de te smelten was hoe meer geur er wordt afgegeven. Wil je een grote kamer heerlijk laten ruiken en hebt al van alles geprobeerd,  overweeg dan om grotere kaarsen te kopen.

Wat zijn de beste geurkaarsen? Er zijn veel goede tot zeer goede geurkaarsen, maar waarschijnlijk wel meer slechte tot zeer slechte geurkaarsen. Je kunt de goede kaarsen wel van de slechte onderscheiden. Gelukkig zijn dit niet altijd de meeste luxe geurkaarsen waar je veel plezier van hebt.

Weet wel dat wanneer je voor goedkope kaarsen gaat, je dan meestal niet de beste kaarsen hebt om te branden. Ga je voor de beste geurkaarsen dan betaal je daar wel een hogere prijs voor. Waar dat door komt? Heel simpel, de kwaliteit. Een goede geurkaars heeft een aantal kenmerken, zoals hoge kwaliteit was en daardoor een hoog aantal branduren. Naast de branduren, merk je het vaak ook aan de geuren zelf. Je ruikt een prettige geur die bij het branden heerlijk vrij zal komen. De betere kwaliteit kaars heeft bij het branden een nader voordeel, deze zal veel makkelijker branden en de was laten smelten zonder dat de vlam zichzelf in zal graven.

Helaas is de prijs niet altijd de doorslaggevende factor waardoor je meteen weet dat je de beste geurkaars in handen hebt. De beste geurkaarsen moet je ervaren en onderstaande merken zijn geurkaarsen die goed zijn.

Cereria Molla 1899 is één van de oudste kaarsenmakers die nog actief is. Zij zijn een fabrikant van aromatische kaarsen en dat al sinds 1899.

Zij produceren nog op basis van honderdjarige processen die van generatie op generatie zijn doorgegeven.

Een traditie die levendiger is dan ooit en zorgt voor een voortreffelijke productie en onovertroffen kwaliteit.

De geurkaarsen van Cereria Molla zijn handgemaakt en uniek in geur en in kwaliteit.

WoodWick geurkaarsen

WoodWick maakt bijzondere geurkaarsen. Deze unieke geurkaarsen zijn gemaakt van een mix van sojawas, waardoor deze een schonere en rookvrije verbranding hebben.

Het kenmerkende van de WoodWick kaarsen is de houten lont. De houten lont geeft een rustgevend knetterend geluid, dat niet alleen hoorbaar is, maar ook zorgt voor een dansende vlam.

De slogan van Woodwick is dan ook Crackles as it Burns.

Esteban geurkaarsen

Esteban Paris is een Frans merk dat zich al meer dan 35 jaar onderscheidt in geuren.

Met duidelijke eigen creaties, hebben zij unieke geuren in het assortiment in onder ander de geurkaarsen.

Als één va de eerste hadden zij een navulling voor hun kaarsenlijn bedacht, waardoor de pot gebruikt kon blijven worden.

Heerlijke Franse geuren in diverse maten van kaarsen. Aanrader voor de geurkaars liefhebber die fijne kaarsen zoekt.

Yankee Candle Company is waarschijnlijk wel één van de grootste geurkaarsenmakers in de wereld en een merk dat wereldwijde bekendheid heeft.

 Zij brengen een scala aan geurproducten op de markt, waaronder geurkaarsen in verschillende geuren en maten. Yankee Candle maakt geurkaarsen die over de hele wereld bekend zijn en dat doen ze al meer dan 50 jaar.

De Yankee Candle geurkaars is herkenbaar aan de jar vorm met de glazen deksel.